WhoKnowsWhat

Olaf van Nugteren (Lid College van Bestuur Hogeschool Zuyd): "Het mooie van WhoKnowsWhat is dat je op elk moment van de dag (of nacht) je vraag kan inschieten."

Kennis is een belangrijke randvoorwaarde voor innovatie en daarmee voor economische groei. Nieuwe producten, nieuwe diensten en nieuwe processen vereisen nieuwe kennis én onderzoek.

Olaf van Nugteren, lid college van bestuur bij Hogeschool Zuyd, ziet op meerdere vlakken het bedrijfsleven samenwerken met kennisinstellingen. “Bij hogeschool Zuyd hebben we bijvoorbeeld al een Kennis- en Informatiecentrum. Dit is een soort loket voor het bedrijfsleven waar ze hun vragen kunnen stellen over opleidingen of onderzoek. Voor opleidingen hebben we reeds een platform waarin bedrijfsleven mede kan bepalen wat het curriculum zou moeten zijn, zodat Zuyd de juiste aansluiting met de vraag vanuit het bedrijfsleven houdt. In onderzoek is het daarnaast ook zeer belangrijk om de vragen vanuit het bedrijfsleven te vangen, door te verwijzen naar de juiste kennisdrager en uiteindelijk ook met een oplossing te komen. Het mooie van whoknowswhat is dat je je (onderzoeks)vraag op ieder moment van de dag (of nacht) kunt inschieten en dat je op een goede manier in contact wordt gebracht met iemand binnen een kennisinstelling die je daadwerkelijk verder kan helpen zodat er ook een oplossing komt.”