WhoKnowsWhat

TexIHC: Smart Nano textiles in Health Care een succesverhaal van Zuyd Hogeschool

Bacteriële besmettingen vormen een van de belangrijkste problemen in ziekenhuizen en in de zorg in het algemeen. Ze dragen bovendien in belangrijke mate bij aan de kosten van de gezondheidszorg. Kleding, beddengoed en interieurtextiel kunnen helpen bacteriële zorginfecties te voorkomen.

Door textielvezels te behandelen met een bacteriegroeiremmende nanocoating is het mogelijk de aangroei van bacteriën terug te dringen. Op die manier wordt een bijdrage geleverd aan het terugdringen van ziektekosten. 

TexIHC is een samenwerkingsproject van Saxion, Zuyd Hogeschool, TNO, Ziekenhuisgroep Twente en het regionale bedrijfsleven. Samen verrichten zij praktijkgericht onderzoek naar de behandeling van textielvezels met een bacteriegroeiremmende nanocoating. 

Interesse?

Inmiddels is een consortium van bedrijven gevormd, maar aansluiten kan nog als het bestaande consortium daarin toestemt. Heeft u interesse?

Dan kunt u contact opnemen met Johan Molling via johan.molling@zuyd.nl of het Kennis- en Informatiecentrum van Zuyd:

088 9893 000

kic@zuyd.nl 

Zuyd Hogeschool

Over Zuyd
Zuyd draagt bij aan de ontwikkeling van professies en onze regio. Samen met onze omgeving ontwikkelen we nieuwe inzichten en oplossingen voor toekomstige en huidige professionals. We nemen daarin een voortrekkersrol, zijn alleen tevreden met het beste. Zuyd staat al jaren in de top van de Keuzegids HBO.

Onze medewerkers werken aan drie kerntaken: we leiden vijftienduizend toekomstige professionals op in vijftig bachelor- en masterprogramma’s, ontwikkelen trainingen en opleidingen voor professionals en voeren onderzoek uit in opdracht van bedrijven en instellingen.

Kennismakelaars