WhoKnowsWhat

Slimme beker registreert vochtinname patiënten een succesverhaal van Zuyd Hogeschool

Een beker met sensoren die registreert wat een patiënt drinkt, hoeveel hij drinkt en wat overblijft. In de zorg zijn ze er blij mee.

De ‘slimme beker’ vereenvoudigt niet alleen de registratie van vochtinname, maar de nauw-keurigere metingen en de tijdwinst komen ten goede aan de zorg voor de patiënt, zo is de gedachte.

Limburgs samenwerking
De slimme beker is een uitvinding van ondernemer Erik Janssen uit Echt en wordt verder ontwikkeld in samenwerking met het Zuyderland ziekenhuis en zorginstelling Proteion. Bij het onderzoek naar en de verdere ontwikkeling van de slimme beker is ook Meetpunt betrokken, een initiatief van Zuyd Hogeschool. L1 zond in juli een filmpje uit over de slimme beker.

Wat is Meetpunt?
Meetpunt
is een initiatief binnen het Expertisecentrum Innovatieve Zorg en Technologie van Zuyd Hogeschool en lost vragen over meten in de zorg op door verschillende partijen met elkaar te verbinden. Meetpunt functioneert hierbij als kennismakelaar, in een open netwerk waar vragen en antwoorden van bedrijfsleven, zorgverleners, patiënten en overheid samenkomen. Iedereen met vragen op het gebied van meten in de zorg kan contact zoeken met Meetpunt.

Zuyd Hogeschool

Over Zuyd
Zuyd draagt bij aan de ontwikkeling van professies en onze regio. Samen met onze omgeving ontwikkelen we nieuwe inzichten en oplossingen voor toekomstige en huidige professionals. We nemen daarin een voortrekkersrol, zijn alleen tevreden met het beste. Zuyd staat al jaren in de top van de Keuzegids HBO.

Onze medewerkers werken aan drie kerntaken: we leiden vijftienduizend toekomstige professionals op in vijftig bachelor- en masterprogramma’s, ontwikkelen trainingen en opleidingen voor professionals en voeren onderzoek uit in opdracht van bedrijven en instellingen.

Kennismakelaars